Kunderna och Stabelo för klimatet

Många av våra bolånekunder är miljömedvetna och vill bidra till att minska vårt klimatavtryck. Stabelo vill också bidra till detta och kompenserar en del av våra bolåns klimatavtryck genom att investera i utsläppsreducerande klimatprojekt i Asien, Europa och Sydamerika.

Kunderna och Stabelo
för klimatet

Många av våra bolånekunder är miljömedvetna och vill bidra till att minska vårt klimatavtryck. Stabelo vill också bidra till detta och kompenserar en del av våra bolåns klimatavtryck genom att investera i utsläppsreducerande klimatprojekt i Asien, Europa och Sydamerika.

Varför klimatkompenserar vi?

Hur vi bor påverkar klimatet. I Sverige står hushållen för 23 % av totala energianvändningen. Stabelo har därför en viktig uppgift att hjälpa våra kunder att minska sina klimatutsläpp från boendet. Det gör vi till exempel genom gröna bolån med attraktiva rabatter som uppmuntrar till att våra kunder kan energieffektivisera sitt boende. Det är viktigt för oss att möta våra kunder med samma engagemang som de själva kommer med och därför väljer Stabelo att klimatkompensera med utsläppsreduktioner.

Hur funkar det?

Stabelo köper certifierade utsläppsreduktioner som motsvarar de uppskattade utsläppen från uppvärmning och elanvändning för våra bolånekunder i relation till bostadens belåning.  I samarbete med South Pole ser vi till att utsläppen minskas i Indonesien, Brasilien och Bulgarien.

Klimatkompensering är inte något som görs i stället för utsläppsminskning. Stabelo vill fortsätta uppmuntra fler att investera i energieffektiva boende med vårt rabatterade Gröna tilläggslån.

Tre projekt för ett minskat klimatavtryck

Brasilien

Skydda regnskogen och dess biologiska mångfald från skövling.

Indonesien

Finansiering av förnybar vattenkraft på Sumatra.

Bulgarien

Utnyttja restprodukter som bränsle vid pappersproduktion.

Investera i en bättre värld

Har du inte en bostad som är tillräckligt energieffektiv för att omfattas av vårt gröna bolån? Då erbjuder vi istället ett grönt tilläggslån med 0,20 procentenheters rabatt så att du kan låna billigt för att göra energieffektiviserande investeringar i din bostad.

1,54
%
Grönt tilläggslån med
3-mån rörlig ränta
*Max 60 % belåningsgrad med panträtt i fast egendom eller bostadsrätt. Årsränta per den 2022-06-10. Kreditgivare: Stabelo AB. Ex: Grönt tilläggslån på 1 000 000 kronor med 3-månaders rörlig ränta på 1.54 % (effektiv ränta 1.55 % per år) med 30 år rak amortering om 2 778 kr/mån , ger totalt 1 231 623 kr att återbetala i 360 månadsbetalningar, varav 231 623 kr ränta om räntan är oförändrad under lånets löptid (30 år). Den första månadsbetalningen blir då 4 061 kr vilket motsvarar en räntekostnad om 1 283 kr och en amortering på 2 778 kr.

Vanliga frågor

Klimatkompensation

Har du frågor om våra bolåneräntor?