Stabelo är ett oberoende bolåneinstitut som erbjuder schyssta, enkla och prisvärda bolån där ansvarsfullt låntagande belönas. Med detta menar vi att om du håller koll på att du har en stabil privatekonomi så håller vi koll på din ränta och dina bolån. Vi ser till att du får schyssta villkor även när marknaden svänger. Stabelo tar inte ut några avgifter eller ställer krav på kringaffärer. Tack vare en effektiv och digital bolåneprocess så kan vi erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga bolåneräntor.

Med motiveringen ”Förnyar villkoren för våra största lån till boendet. Enkelt och färdigprutat ger en bättre affär för konsumenten” utses Stabelo till vinnare av Privata Affärers pris för Årets Bolån 2020, en hedrande utmärkelse som bekräftar kundlöftet.

Stabelo grundades utifrån en enkel idé, att via en digital kanal erbjuda prisvärda bolån till ansvarsfulla bolånetagare. Stabelos finansieringsmodell är en bolånefond, där institutionella investerare, såsom pensionsbolag och försäkringsbolag, investerar kapital. Konceptet är väl beprövat i andra länder i Europa. I Nederländerna utgör bolånefonderna cirka 20 procent av nyutlåningen och erfarenheten från bankkrisen är att den här typen av aktörer främjade den finansiella stabiliteten.

Stabelo Group AB (Org.nr. 559030-7996) är moderbolag och äger till 100% Stabelo AB (Org.nr. 559064-2376). Stabelo AB är först i Sverige att bedriva bostadsutlåning med tillstånd enligt Lag (2016:1024) om verksamhet med bostadskrediter och står under Finansinspektionens tillsyn, www.fi.se.

Villkor

Här finner du ytterligare information om Stabelos verksamhet:

Allmänna villkor Allmän information om bolån

Kontakta oss

Har du frågor om Stabelo eller är intresserad av att jobba hos oss?

Generella frågor

Jobba hos oss