Här hittar du lite information som kan vara till hjälp. Tänk på att du måste skriva under med svart eller blå bläckpenna för att dina lånehandlingar ska kunna godkännas.

Skuldebrev bostadsrätt
Här kan du kika igenom så att allt ser rätt ut och sen skriver du under vid Låntagarens underskrift på baksidan och fyller i ort och datum.

Om flera personer äger bostaden eller om du har en make/maka/registrerad partner/sambo så behöver dessa personer också skriva under.

Är ditt lån uppdelat i flera delar behöver du skriva under ett skuldebrev för varje lånedel.

Vad är ett skuldebrev?
Ett skuldebrev är ett bevis på den skuld du har till Stabelo. I skuldebrevet ser du vilka villkor som gäller för ditt lån, som till exempel hur lånet ska betalas tillbaka och också hur stort lånet är. Skuldebrevet fungerar helt enkelt som ett kvitto för Stabelo.

Meddelande pantförskrivning av bostadsrätt
Här skriver du under vid Låntagarens underskrift och fyller i ort och datum. Om flera personer äger bostaden eller om du har en make/maka/registrerad partner/sambo så behöver dessa personer också skriva under.

När du har skrivit under och skickat tillbaka blanketten till oss på Stabelo skickar vi den till bostadsrättsföreningen, som fyller i resten av uppgifterna. Du behöver alltså inte själv skicka blanketten till föreningen, utan postar den tillsammans med övriga papper till oss.

Vad är en pantförskrivning?
Det är ett underlag som bevisar att din lägenhet är pantsatt, alltså att den är belånad genom Stabelo. Pantsättningen visar att dina lån är kopplade till bostaden och innebär att Stabelo har rätt till betalning ur bostadsrätten före fordringsägare utan panträtt.

Skuldebrev villa
Här kan du kika igenom så att allt ser rätt ut och sen skriver du under vid Låntagarens underskrift på baksidan och fyller i ort och datum. Om flera personer äger bostaden eller om du har en make/ maka/registrerad partner/sambo så behöver dessa personer också skriva under.

Är ditt lån uppdelat i flera delar behöver du skriva under ett skuldebrev för varje lånedel.

Under Brandförsäkring kryssar du i om fastigheten är fullvärdesförsäkrad eller inte. Om den inte är det så behöver du fylla i vilket försäkringsbelopp fastigheten är försäkrad till. Du behöver också fylla i ditt försäkringsbolag.

Vad är ett skuldebrev?
Ett skuldebrev är ett bevis på den skuld du har till Stabelo. I skuldebrevet ser du vilka villkor som gäller för ditt lån, som till exempel hur lånet ska betalas tillbaka och också hur stort lånet är. Skuldebrevet fungerar helt enkelt som ett kvitto för Stabelo.

Ansökan om inskrivning
Här skriver du under vid Ägares/tomträttshavares underskrifter. Om den som står på lånet har en make/maka/registrerad partner/sambo så behöver dessa personer också skriva under.

Vad är ansökan om inskrivning?
Ansökan om inskrivning skickas ut till dig om du behöver ta ut nya pantbrev i samband med att du tar lånet. Och det här är helt enkelt att du godkänner att nya pantbrev tas ut på fastigheten.

När vi har fått tillbaka ansökan underskriven kommer vi att skicka den till lantmäteriet. Kostnaden för att ta ut nya pantbrev betalas av dig som kund. Lantmäteriet tar 2% av det nya pantbrevets belopp i stämpelskatt och en administrativ avgift på 375 kr.

Betalningsuppdrag
Här ska du skriva in vilka lån som vi ska lösa hos din nuvarande bank. Vi kan bara lösa alla dina lån på en och samma gång, så vi kan tyvärr inte betala ut ditt lån vid flera olika tillfällen.

Under långivare fyller du i namnet på din bank, sen skriver du in ditt lånenummer. Har du flera lånedelar som ska lösas fyller du i alla dessa. Du kan hitta dina lånenummer i din nuvarande banks app eller internetbank.

Under lösendatum fyller du i vilket datum du önskar få ditt lån utbetalt. Om du vill att vi betalar ut lånet så snart vi kan så kan du bara lämna rutan tom.

Om du till exempel har ett bundet lån som löper ut ett visst datum så fyller du i det datumet som din ränta kommer att bindas om. Har du rörlig ränta, eller en så kallad 3-månadersränta, så är det få banker som tar ut ränteskillnadsersättning oavsett när i månaden du väljer att lösa ditt lån. Du betalar endast den upplupna räntan, som alltså är räntan för de dagar du har haft lånet.

Skriv under vid Låntagarens underskrift och fyll i ort och datum, och fyll i ditt kontonummer.

Vad är ett betalningsuppdrag?
Det ger Stabelo möjlighet att hämta information om bolånen hos din befintliga långivare och även säga upp lånen åt dig.

Autogiroanmälan
Fyll i ditt fullständiga namn och ditt personnummer högst upp. Fyll i ditt clearing- och kontonummer och bankens namn för det konto du vill att vi drar månadsbetalningen ifrån. Det behöver vara ett lönekonto eller annat transaktionskonto.

Vad är autogiro?
Ett autogiro innebär att vi drar dina lånekostnader direkt från kontot som du fyller i på blanketten. Med autogiro behöver du inte hålla reda på förfallodagar eller fylla i långa OCR-nummer, och så slipper du onödiga aviavgifter.

Att du kopplar ditt konto till autogiro innebär att du ger Stabelo rätt att dra pengar för dina lånekostnader den 28:e varje månad.

Information om datum
Du kan skriva datum på följande sätt:

 • 2016-12-31
 • 16-12-31 / 161231
 • 31-12-2016
 • 31/12-2016 / 31/12-16
 • 31 december 2016 / 31 dec 2016
 • 31.12.16 / 31.12.2016

Lika villkor för alla!

1,03%

1-års fast ränta
Stabelos räntor:
 • 3 mån 1,14%
 • 1 år 1,03%
 • 2 år 1,20%
 • 3 år 1,39%
 • 5 år 1,59%
 • 10 år 2,14%

Gröna bolån från 0,93%

 • 3 mån 1,45%
 • 1 år 1,28%
 • 2 år 1,20%
 • 3 år 1,28%
 • 5 år 1,43%
 • 10 år 1,83%


*Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB, SBAB och LF Bank