Amorteringsunderlag – vad är det?

Om du ska flytta ditt bolån till oss från en annan långivare kommer vi alltid att behöva ett amorteringsunderlag. Amorteringsunderlaget visar hur din långivare har fastställt dina amorteringsvillkor och vi behöver det för att överföra villkoren till oss. Ett amorteringsunderlag behöver du även om du i dagsläget inte omfattas av amorteringskrav, underlaget kommer då att visa att du inte har något krav.

Vad är ett amorteringsunderlag?

Ett amorteringsunderlag är ett dokument som du behöver om du ska flytta ditt bolån. Amorteringsunderlaget innehåller information om ditt lån och dina amorteringskrav. Ett amorteringsunderlag innehåller bland annat:

  1. Vilket amorteringsgrundande värde din bostad har och vilket datum det fastställdes
  2. Hur stor din amorteringsgrundande skuld är
  3. Hur mycket du amorterar i månaden
  4. Hur mycket lån du har idag
  5. Vilket amorteringskrav du har

Varför behövs amorteringsunderlag?

Finansinspektionen införde 2016 nya regler för amorteringskrav och det var även då det även blev krav att långivare måste efterfråga ett amorteringsunderlag när de flyttar ett bolån. Anledningen till att det behövs ett amorteringsunderlag är för att ditt nuvarande amorteringskrav ska flyttas med när du flyttar ditt bolån.

Om Stabelos Bolån

Låg ränta över tid utan förhandling

Enkelt, digitalt och utan helkundskrav

25 000 nöjda kunder

Hur begär du ett amorteringsunderlag?

Om du ska flytta ditt lån till oss
Kontakta din nuvarande långivare och be om ett amorteringsunderlag. Det gör du enklast genom att skicka ett meddelande till banken eller ringa in till dem. På grund av banksekretessen kan vi tyvärr inte inhämta dokumentet åt dig. När du har skickat in en ansökan om bolån till oss kommer du att få ladda upp dokumentet till oss via vår hemsida.  

Om du är kund hos oss
Ring oss på 010 – 410 35 00 så hjälper vi dig med ditt underlag.  

Uppdaterat: 2024-04-30

Av: Stabelo bolåneteam